Eveniment

Înghețarea salariilor polițiștilor, bucuria șoferilor indisciplinați

Politistii vor declansa de luni mai multe manifestari de protest fata de decizia Guvernului de a ingheta salariile bugetarilor. Printre masurile de protest se afla refuzul de a amenda soferii indisciplinati sau controale excesive sau lentoare la ghisee.

Fara amenzi, de luni, pentru neportul centurii, vorbitul la telefon in trafic sau pentru traversari neregulamentare, detaliaza Stirile TVR manifestarile de protest ale politistilor.

 
Si cetatenii trebuie sa se astepte la controale excesive si la intarzieri la ghisee, tot ca masura de protest. Iar acesta este doar un prim pas, spun sindicalistii, din ceea ce va urma saptamanile viitoare, daca nu se va ajunge la o intelgere cu guvernantii.

Cosmin Andreica, presedintele Sindicatulului Politistilor Europol: “Ordonanta de guvern care reglementeaza regimul contraventiilor prevede ca masura principala amenda sau avertismentul. E clar ca in conditiile in care cuantumul amenzilor reprezinta o suma ce se varsa la bugetele locale, nu cred ca vor fi colegi dornici sa umfle bugetele locale”.

 
 

Daca o astfel de masura i-ar favoriza pe cei dispusi sa incalce legea, excesul de zel la care vor recurge politistii va crea multe neplaceri. Transportatorii sunt direct afectati de protestul sindicalistilor din politie.

Reprezentatii sindicalistilor ameninta si cu alte masuri in perioada urmatoare: nu vor mai face ore suplimentare, nu vor mai verifica persoanele aflate in carantina si promit sa raspunda doar urgentelor.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: