Externe

Italia a intrat în recesiune economică

Italia a intrat în recesiune iar ştirea este de natură să îi îngrijoreze atât pe experţii în economie cât şi pe oamenii de rând. Îngrijoraţi sunt şi cei peste un milion de români stabiliţi în Peninsulă.

Economia Italiei a scăzut constant, de când la putere a ajuns un guvern populist, care a dus o bătălie de luni de zile cu Bruxelles-ul, pe tema deficitului bugetar. După două trimestre consecutive de scădere a producţiei, cu 0,2 şi 0,1%, în a doua jumătate a anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a anunţat că Italia a intrat în recesiune - a treia oară în ultimii zece ani. Contracția de la sfârșitul anului a fost mai mare decât era de așteptat și va exercita presiuni suplimentare asupra guvernului de coaliție, potrivit Bloomberg.com.

Guvernanţii italieni şi-au întemeiat strategia economică pe nişte previziuni de creştere pe care experţii le consideră din cale-afară de optimiste. Planul de cheltuieli bugetare, care îl depăşea cu mult pe al guvernului precedent, i-a îngrijorat pe investitori şi a iscat un conflict de luni de zile cu Uniunea Europeană. Coaliţia de la putere plănuia să crească deficitul bugetar şi să stimuleze economia prin reduceri de taxe şi creşteri de cheltuieli bugetare.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: