Comunitate

Ivermectina, medicament veterinar periculos pentru om

Un punct de vedere autorizat legat de utilizarea Ivermectinei a fost prezentat, miercuri, la Punctul de întâlnire. Punctul de vedere aparţine producătorului farmaceutic american Merck, care realizează acest produs de uz veterinar. O variantă de uz uman a Ivermectinei, numită Stromectol, este autorizată în Statele Unite şi utilizată în combaterea anumitor paraziţi.

 
Astfel, Stromectol este indicat în tratamentul strongiloidozei intestinale provocate de parazitul nematod Strongyloides stercoralis şi în tratamentul oncocercozei, din cauza parazitului nematod Onchocerca volvulus.

 
 
Potrivit companiei Merck, cercetătorii săi au demarat un proces de analiză care, până în prezent, a indicat următoarele:

Nu există bază ştiinţifică din studii preclinice pentru un potenţial efect terapeutic anti-COVID-19
Nu există dovezi relevante de activitate clinică sau eficacitate clinică la pacienţi cu COVID-19
În majoritatea studiilor realizate se constată o lipsă îngrijorătoare a datelor de siguranţă
Nu credem că datele disponibile susţin siguranţa şi eficacitatea ivermectinei, dincolo de dozele şi populaţiile indicate în informaţiile publicate de agenţia autorizată.
Radu Tudor a punctat că, din punct de vedere comercial, producătorii farmaceutici aveau tot interesul să nu facă publice aceste precizări.

"Acest comunicat vine să lămurească lucrurile. Poate exista responsabilitate în faţa justiţiei dacă medici care nu au studii validate de agenţii naţionale şi internaţionale administrează pacienţilor această substanţă.

Vă îndemn să nu credeţi în sfaturi miraculoase şi să validaţi împreună cu medicii orice informaţie vehiculată.

Cred că lămurirea companiei Merck pune punct polemicii legate de ivermectină. S-a terminat, închidem subiectul ivermectină, el poate fi periculos dacă îl rostogolim mai departe", a spus realizatorul Antena 3.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: