Economie

Judecătorii își fac vacanța, Cariera Roșia rămâne închisă

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a sperat degeaba că recursul făcut în legătură cu închiderea Carierei Roșia va fi judecat în regim de urgență.

Au trecut aproape două săptămâni de când liderii USR au venit în Gorj și au sunat la 112 să ceară închiderea celei mai mari cariere de cărbune din România, în baza unei decizii judecătorești suspecte.

Stocurile de cărbune se diminuează văzând cu ochii, mai ales că Termocentrala Rovinari lucrează la capacitate, cu toate cele trei grupuri disponibile.

Deși CE Oltenia a făcut recurs la începutul lunii, până pe data de 13 iulie judecătorii Tribunalului București nu au stabilit nici măcar termenul de judecată. Poate și din cauză că este vacanță judecătorească.

Vacanța judecătorească se încheie la data de 31 august 2022, urmând ca din 1 septembrie 2022 activitatea instanțelor să revină la programul de lucru specific anului judecătoresc.

Cărbunele asigură însă peste 20% din consumul intern de energie, iar sistemul energetic poate intra în colaps fără termocentralele pe lignit.
 

Vizualizări: 347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: