Justiție

Judecătorul sistemului se pensionează la 50 de ani. Făcea parte din "completul negru"

Ionuț Matei, unul dintre judecătorii din completul care recent a dat decizia din dosarul Ferma Băneasa și-a depus cerere de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii, au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro. Solicitarea a fost depusă luni, însă deocamdată nu a fost stabilit un termen de discutare a acesteia, conform surselor.

În vârstă de aproximativ 50 de ani, Matei a cerut ca pensionarea să fie în vigoare începând cu data de 1 iunie, au mai explicat sursele G4Media.ro.

La sfârșitul anului trecut, completul din care a făcut parte și Matei i-a trimis după gratii pe omul de afaceri Remus Truică, dar și pe avocatul Robert Roșu de la casa de avocatură Țuca, Zbîrcea și asociații și i-a condamnat, de asemenea, pe miliardarul israelian Beny Steinmetz și pe așa zisul prinț Paul al României, însă aceștia se sustrag executării pedepsei.

 

Condamnarea avocatului a stârnit protestele unor avocați din România sub hashtagul #JeSuisRobert, dar și ale unor asociații internaționale ale avocaților.

Ionut Matei este judecător din 1995, a promovat la ICCJ în noiembrie 2007, în urma unui interviu sustinut in prezenta fostului șef al sectiei penale, Anton Pandrea. A activat la Judecătoria Sectorului 3, Tribunalul București și Curtea de Apel București.

Matei a făcut parte și din completul ce l-a condamnat definitiv pe fostul premier Adrian Năstase la închisoare cu executare.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: