Social-media

Klaus Iohannis ia apărarea Realitatea TV

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că ”decizia adoptată ieri de către Consiliul Naţional al Audiovizualului de a suspenda temporar emisia unui post de televiziune este fundamentată pe criterii de ordin politic”.

CNA a decis marţi suspendarea pentru 10 minute a emisiei Realitatea TV joi, începând de la ora 19:00, sancţiunea fiind decisă pentru modul în care postul de televiziune a relatat despre protestul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

„Într-un stat de drept, în care libertatea de exprimare este garantată de lege şi Constituţie, cenzura este inacceptabilă, cu atât mai mult cu cât decizia aparţine unei instituţii publice autonome, a cărei menire este protejarea interesului public. Deturnarea politică de la această misiune fundamentală constituie un act de sabotare tocmai a interesului public de a se garanta pluralitatea opiniilor şi abordărilor. Jurnaliştii nu trebuie pedepsiţi de către cei care deţin puterea pentru că au curajul să spună adevărul”, mai afirmă preşedintele Iohannis, potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: