Declarația zilei

Kovesi: Am făcut greșeli

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, recunoaşte, într-un interviu pentru Europa Liberă că a făcut şi greşeli în activitatea de la DNA, însă protocolul secret cu SRI nu a fost una dintre ele.

„Nu sunt un om perfect. Sigur că am făcut şi greşeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenţionat. Poate că una dintre greşeli a fost că trebuia să comunic mai mult, să explic mai mult anumite lucruri. Poate că anumite măsuri trebuiau luate mai din timp”, a spus Kovesi în interviul pentru Radio Europa Liberă.

Ea nu consideră că protocolul secret încheiat între parchet şi SRI a fost o greşeală, explicând că la vremea respectivă singura instituţie autorizată să facă interceptări în dosarele penale era SRI.

 
„Dacă mă întrebaţi de protocol, acela nu a fost o greşeală. A fost un instrument care era absolut necesar la acel moment. Lumea uită că în 2009, niciun procuror din România nu putea să pună în aplicare o autorizaţie de interceptare. Erai obligat să transmiţi acea autorizare la SRI",  spune Laura Codruţa Kovesi.

Vizualizări: 630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Declarația zilei:

Citește și: