Eveniment

La 1 septembrie se va înființa Poliția Animalelor

Senatorul Marius Marinescu a făcut declarații după discuția pe care a avut-o, joi,  cu ministrul de Interne, Marcel Vela, la sediul MAI.

‘Noi, reprezentanți ai iubitorilor de animale, am avut o întrevedere, la sediul MAI, cu domnul ministru Marcel Vela. Acesta ne-a asigurat că până la data de 1 septembrie, ordonanța privind reorganizarea Ministerului de Interne și înființarea Poliției Animalelor va fi adoptată, Ordonanța Vela, precum i-am spus noi, iubitorii de animale! În calitate de reprezentant al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) și inițiator al Legii de protecție a animalelor, am prezentat o propunere de act normativ de înființare a Poliției Animalelor.’ a spus Marinescu

‘Ne dorim să funcționeze după model american. Pe de o parte, să funcționeze ca un SMURD de salvare a animalelor și, pe de altă parte, ca un organ de anchetă, care să investigheze cruzimile săvârșite asupra animalelor și traficul de câini, ajuns în Europa la cifră de afaceri de 1,6 miliarde de euro. Precizăm că furnizorii cei mai mari sunt din România. De asemenea, am cerut ca Poliția Animalelor să funcționeze și ca organ de investigație  privind traficul de carne și trofee de animale sălbatice, în special urși. Nu în ultimul rând, Poliția Animalelor trebuie să facă prevenție atât prin cunoașterea celor expuse mai sus, cât și prin sancționarea dură a infracțiunilor prevăzute în Legea de protecție a animalelor.’ a menționat Marinescu.

Vizualizări: 60

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: