Comunitate

La Arad, 40 de copii au ajuns la spital dupa ce cladirea școlii a fost deratizată

 40 de elevi care au ajuns luni seară la UPU Arad după o acţiune de deratizare şi dezinsecţie la Liceul Teoretic "Adam Muller Gutenbrun.Dintre aceștia 14 au rămas internaţi. Cursurile sunt suspendate marţi în corpurile de clădire afectate, urmând ca DSP să dispună măsuri de curăţenie şi să se facă verificări la firma care a făcut lucrarea şi la şcoală.

 
Ministerul Sănătăţii a anunţat că a dispus un control mixt de urgenţă după ce copiii au ajuns la spital cu erupţii pe faţă, greţuri şi vărsături.

"Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că, la Arad, nimeni nu şi-a făcut treaba", a spus ministrul Victor Costache.


În urma şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul de Arad a dispus suspendarea cursurilor de la Liceul Teoretic "Adam Muller Gutenbrun", în corpurile de clădire afectate pentru 14 ianuarie.
 

Vizualizări: 81

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: