Externe

La două săptămâni de la începerea anului școlar 81 de școli au fost închise în Franța

La doar cincisprezece zile de la începutul anului şcolar, 81 de şcoli au fost închise în Franţa, în timp ce în circa zece universităţi, inclusiv facultăţi de medicină, au apărut cazuri de COVID-19, au declarat oficiali, relatează AFP.
 
 
Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a precizat că puţin peste 2.100 de clase au fost închise, adică "în jur de 0,13%" din cele 60.000 de şcoli din ţară.

"Aceste cifre sunt încă foarte mici. Este un început bun de an şcolar (...), cel mai bun posibil având în vedere criza sanitară", a declarat oficialul la televiziunea LCI.

"Avem aproximativ 1.200 de noi cazuri de elevi cu COVID comparativ cu săptămâna trecută", a spus Blanquer amintind că, de regulă, "închidem o clasă în cazul în care există trei cazuri" de infectare.

Ministrul Învăţământului Superior, Cercetării şi Inovaţiei, Frederique Vidal, a anunţat la rândul său cazuri de COVID-19, "majoritatea asociate unor adunări private" (petreceri studenţeşti) în circa zece unităţi universitare".

La Facultatea de Medicină din Montpellier (sud-est), o parte din cursuri au fost suspendate marţi pentru două săptămâni după ce aproximativ şaizeci de studenţi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, după o petrecere.

La Universitatea din Rennes 1 (vest) au fost confirmate 43 de cazuri de COVID-19 în rândul studenţilor la medicină, farmacie şi stomatologie şi s-a decis testarea altor cinci sute de studenţi în această săptămână. De asemenea, universitatea a suspendat cursurile cu prezenţă fizică timp de şapte zile pentru studenţii din "al doilea şi al treilea an", care sunt "cel mai afectate".

Afirmând că este conştient de "contextul dificil" pentru toţi aceşti tineri "care au fost privaţi de interacţiuni sociale", ministrul Frederique Vidal a făcut apel la "angajamentul colectiv şi responsabilitatea individuală". 

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: