Eveniment

La Iași a început tratamentul cu plasmă hiperimună

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi a început tratamentul cu plasmă hiperimună, la pacienţi infectaţi cu virusul SARS-COV 2.

Managerul unităţii, Carmen Dorobăţ, ne-a precizat că de aceste tratament beneficiază doi pacienţi aflaţi în stare gravă la Terapie Intensivă.

Sângele care a fost preluat de la acest donator a fost supus diverselor teste, după care plasma încărcată cu anticorpi, după ce s-au făcut testări si la nivelul pacientilor care urmează să primească, ulterior a fost administrată ca orice altă transfuzie de sânge. S-au administrat două astfel de proceduri vineri la doi pacienti în compartimentul de terapie intensivă de la Boli Infectioase de la Iasi si vom vedea si rezultatele. Sperăm că evolutia va fi favorabilă.

Directorul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine, Lavinia Scripcaru a confirmat că au fost trimise spitalului de Boli Infecţioase 3 din cele 5 unităţi de plasmă prelevate şi validate.

Lavinia Scripcaru: Conform legislatiei în vigoare prin unitatea de transfuzie a făcut solicitare către unitatea noastră si astfel cele trei unităti de plasmă hiperimună a ajuns în posesia Spitalului de Boli Infectioase si au fost administrate la doi pacienti care se aflau în stare gravă si care puteau beneficia de această terapie.

Scripcaru a precizat că duminica s-a făcut o altă adresă pentru transferarea celorlalte două unităţi.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: