Eveniment

La Teleorman lista la Camera Deputaților pentru liberali o deschide fostul șofer al lui Orban

Costel Barbu, zis ”Bitanu”, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților . Barbu, unul dintre apropiații lui Orban, are două condamnări la activ: una la închisoare cu suspendare, alta pentru incompatibilitate
 
Costel Barbu, în prezent secretar general adjunct al guvernului și unul dintre oamenii de încredere ai premierului Orban, este cap de listă al PNL Teleorman pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie.

În 2014, Barbu a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ultraj, iar în 2015 a fost condamnat de Înalta Curte pentru incompatibilitate, fiind demis din funcția de primar al comunei teleormănene Suhaia.

”Mulţumesc colegilor din Biroul Politic Naţional pentru votul din această seară! Mulţumesc preşedintelui Ludovic Orban pentru ȋncrederea pe care mi-a acordat-o când a decis să deschid lista candidaţilor pentru Camera Deputaţilor ȋn Judeţul Teleorman! Mulţumesc ȋncă o dată teleormănenilor pentru ȋncrederea şi votul acordate la alegerile locale din 27 septembrie! Mai avem un hop şi după aceea putem să lucrăm timp de 4 ani, fără alegeri, la dezvoltarea judeţului nostru”, a scris Barbu pe Facebook, duminică seară, după ce conducerea centrală a partidului i-a validat candidatura.

Ascensiunea lui Costel Barbu în politică a început după congresul PNL din 2017, când Ludovic Orban a fost ales președinte al partidului. Cei doi deveniseră extrem de apropiați în contextul în care Barbu îi devenise lui Orban șofer ad-hoc în campania internă din partid din același an.

”Orban avea permisul de conducere suspendat și avea nevoie de un șofer care să îl ducă pe la filialele din țară, în campanie. Barbu a fost acela și, de atunci, au devenit foarte apropiați”, a declarat un politician local pentru G4Media.

Ulterior congresului, Costel Barbu a fost numit secretar general adjunct al PNL, iar în decembrie 2019, odată cu instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria, Barbu a fost numit secretar general adjunct al guvernului.

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: