Politică

Liberalii nu exclud să preia Ministerul Agriculturii

În PNL a început să se caute o variantă de ministru al Agriculturii, spun surse din partid, deși acest portofoliu nu se numără în protocolul coaliției de guvernare printre ministerele care se vor roti între PSD și PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, că mandatul echipei de negociere a partidului privind rotativa guvernamentală este menţinerea protocolului coaliţiei.

Întrebat dacă PNL ar fi dispus să cedeze Ministerul Transporturilor la schimb cu Ministerului Agriculturii sau Ministerul Mediului, liderul PNL Nicolae Ciucă a spus: „Nu am discutat absolut niciun fel de variante de negociere, Biroul Politic Naţional ne-a îndrituit cu responsabilitatea de a intra în negocieri, iar la negocieri vom vedea care vor fi solicitările celorlalţi parteneri şi, în funcţie de asta, vom lua o decizie".

Însă liberalilor li s-a cerut marți din zona guvernamentală să avanseze propuneri pentru Agricultură, nefiind exclus ca partidul să preia acest portofoliu, spun surse din PNL.

Printre propunerile avansate se numără liderul PNL Bacău, Mircea Fechet (fost secretar de stat), Dan Motreanu (care a refuzat), senatorul gălățean George Scarlat și Emil Dumitru (deputat de Călărași).

La Finanțe liberalii ar putea merge cu consilierul prezidențial Cosmin Marinescu, sau cu ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, mai spun unele surse.

Vizualizări: 47

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: