Social-media

Libertatea, fără Cătălin Tolontan

Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al ziarului Libertatea, a fost anunţat, miercuri, că îşi încheie colaborarea cu Ringier, potrivit surselor paginademedia.ro. Decizia vine după ce Tolontan a fost îndepărtat iniţial de la Gazeta Sporturilor, în urmă cu o lună.

Cătălin Tolontan nu este singurul care a fost concediat. În aceeaşi situaţie sunt şi ziaristele Iulia Roşu, redactor-şef adjunct Libertatea şi Camelia Stan, tot redactor-şef adjunct, care au fost şi ele date afară, potrivit informaţiilor paginademedia.ro.

Compania a anunţat printr-un comunicat de presă că Libertatea urmează să treacă printr-o serie de schimbări, iar ziarul se va orienta mai mult către zona de digital, în contextul în care vânzările au scăzut drastic în ultimii ani, cu 64% faţă de anul 2018. Totodată, ca parte a acestei transformări, secţiunea de sport va fi asigurată de redacţia GSP, mai spune comunicatul Ringier.

„Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala” se arată în comunicat.

Ringier vorbeşte de „trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi de această schimbare de strategie”, însă fără să-i numească. Marți a fost anunţat noul şef al redacţiei GSP, sârbul Predrag Mihailovic (cel trimis de Ringier să reorganizeze GSP).

 

Vizualizări: 56

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: