Stil de viață

Logan este lider în 2018 în România

Românii sunt consecvenţi când e vorba de maşinile autohtone şi tocmai de aceea Dacia Logan este lider detașat în topul celor mai vândute modele în România în 2018. Alte două mărci autohtone, Duster și Sandero, se află pe următoarele poziţii ale podiumului iar Skoda Octavia a rămas cea mai vândută mașină de import şi în 2018.

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a publicat în această săptămână clasamentul general pe modele. Conform acestuia Dacia rămâne lider detașat în clasamentul constructorilor cu peste 51.000 de unități comercializate după o creștere de 29%. Lupta pentru locul doi la capitolul constructori a fost una mult mai aprinsă între Volkswagen, Skoda și Renault, care au fost despărțite de circa 2.000 de unități. În plus, acestea au fost și singurele mărci care au reușit să treacă de pragul de 10.000 de unități livrate în cursul anului trecut. 

Într-un alt clasament, pe modele, primele poziții au rămas neschimbate iar Dacia Logan rămâne de departe cea mai vândută mașină din România cu peste 21.000 de unități.  Pentru Dacia, cea mai mare creștere procentuală a fost însă înregistrată de Duster, care își consolidează locul doi cu aproape 13.000 de unități. În acest context, Dacia Sandero rămâne pe locul trei după o creștere ceva mai modestă, la puțin peste 10.000 de unități. De altfel, cele trei modele Dacia au fost și singurele care au depășit pragul de 10.000 de unități.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: