Social-media

Lovitură pentru utilizatorii de TikTok din România

Un ministru anunță ziua în care aplicația TikTok ar putea fi interzisă și în România.

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a afirmat că o eventuală decizie privind interzicerea aplicaţiei TikTok pe telefoanele de serviciu ale angajaţilor la stat ar putea fi luată miercuri, când se întruneşte Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică.

„Vreau să precizez că nu este vorba de a interzice aplicaţia pentru românii care nu lucrează la stat, sau pe dispozitive personale, doar pentru dispozitivele de serviciu luăm în calcul această posibilă interdicţie, care trebuie să se bazeze pe o analiză de specialitate”, a subliniat el.

Sebastian Burduja a fost întrebat despre o eventuală interzicere a aplicaţiei TikTok pe telefoanele de serviciu şi care sunt riscurile pe care aceasta le are pentru angajaţii la stat.  „O decizie se va lua în cursul zilei de miercuri, 17 mai, când se va întruni Consiliul Operativ de Securitate Cibernetică. Este organismul format din toate instituţiile, structurile statului cu atribuţii în zona de securitate cibernetică, se întruneşte la Palatul Cotroceni, e convocat de Administraţia Prezidenţială şi are abilitatea de a emite astfel de puncte de vedere în baza cărora să poată fi luată o eventuală decizie de a interzice aplicaţia. Vreau să precizez că nu este vorba de a interzice aplicaţia pentru românii care nu lucrează la stat, sau pe dispozitive personale, doar pentru dispozitivele de serviciu luăm în calcul această posibilă interdicţie, care trebuie să se bazeze pe o analiză de specialitate, de aceea se întruneşte Consiliul, să revadă toate analizele care s-au generat pe acest subiect din partea instituţiilor statului şi să ia o decizie în acest sens”, a arătat ministrul Digitalizării.

Întrebat dacă nu sunt aceleaşi riscuri în cazul în care angajaţii la stat folosesc aplicaţia de pe telefoanele persoane, dar cât timp sunt la serviciu, Burduja a explicat că din datele preliminare reiese că aplicaţia colectează anumite date din dispozitivul pe care este instalată.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: