Politică

Ludovic Orban vrea alegeri aticipate în iunie

14, 21 sau 28 iunie sunt datele la care s-ar putea ține alegerile anticipate, a declarat Ludovic Orban, fostul, actualul și viitorul premier al României, cum s-a autonumit.


Ludovic Orban, premierul proaspăt demis și propus din nou de șeful statului, a declarat vineri seară, la TVR 1, că se va prezenta cu aceeși echipă guvernamentală la noul vot pentru învestire din Parlament.

„Luni am convocat Biroul Politic al PNL, voi prezenta programul de guvernare actualizat. Trebuie să scoatem din el destul de multe, adică ceea ce am rezolvat, și evident să adăugăm câteva obiective noi”, a declarat Ludovic Orban.

Programul reflectă obiectivele pe care și le asumă PNL”, a spus Orban, puctând la rândul său că, totuși, „nu e sigur că va pica”.

„Nu sunt convins că va pica. De aceea sunt desemnat eu. Există și posibilitatea ca Guvernul să fie învestit cu voturile PSD, adică ale celor care au venit cu moțiunea de cenzură ca să ne dea jos”, a spus el.

Întrebat de asemenea dacă va păstra aceeași echipă guvernamentală, Ludovic Orban a răspuns că nu intenționează să schimbe niciun ministru.

„După părerea mea, se va ajunge la anticipate, pentru că PSD nu își poate permite să învestească Guvernul nostru. (...) Ar fi blamați, pentru că toți ar intelege că votul lor ar fi ca să salveze 6 luni de mandat”, a mai afirmat Orban la TVR.



Vizualizări: 538

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: