Justiție

Lui Dan Voiculescu iar mai trebui 28.000 de ani ca să plătească prejudiciul de 60 milioane euro provocat statului

Ana Birchall, fost ministru al Justitiei, anunta ca a semnat petitia prin care se solicita recuperarea grabnica a celor 60 de milioane de euro pe care Dan Voiculescu ii datoreaza in continuare statului roman. Birchall ii indeamna pe romani sa semneze si ei.

„Eu am semnat! Tu semnezi si distribui?”, isi indeamna Birchall simpatizantii.

 In petitie, se solicita ministrului Stelian Ion, premierului Citu si presedintelui Iohannis sa „eficientizati sistemul de recuperare a banilor proveniti din infractiuni”.

„Noi, semnatarii acestei petitii, va solicitam sa eficientizati sistemul de recuperare a banilor proveniti din infractiuni. Sunt sute de milioane de euro nerecuperate din decizii definitive ale instantelor. Solicitam sa fie infiintat un singur serviciu de recuperare a banilor, in subordinea Ministerului Justitiei, nu a Fiscului.

Din cauza lipsei unei strategii privind recuperarea prejudiciilor, bunurile condamnatilor nu sunt valorificate la timp sau nu ajung sa fie niciodata vandute. Fiecare institutie implicata in procesul de recuperare a banilor da vina pe cealalta.

In prezent, de recuperare se ocupa doua autoritati: Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI), dupa ce procurorii pun sechestre pe averi, iar judecatorii dau condamnari definitive.

 Un exemplu scandalos este cazul lui Dan Voiculescu. A fost eliberat dupa confiscarea a doar 9 milioane de euro din cele 60. Ca sa recupereze restul banilor, ANAF ii opreste lunar 700 de lei din pensie.

Doar daca ne adunam in numar suficient de mare putem aduce subiectul recuperarii prejudiciurilor in actualitate?”, arata semnatarii petitiei.

Astfel, statul ar urma sa-si recupereze banii de la Voiculescu in 28.393 de ani.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: