Administrație

Luni vor începe înscrierile pentru Bacalaureat

Deși profesorii sunt încă în grevă, Ministerul Educaţiei a anunţat că înscrierile pentru Bacalaureat nu se amână.

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 rămâne neschimbat, deși în școli este grevă generală de 5 zile și în unele unități de învățământ întreg personalul nu lucrează. Candidații se pot înscrie începând de luni, 29 mai, anunță ministerul Educației, într-o informare de presă transmisă presei.

Ministerul Educației le transmite directorilor de școli care pot asigura resursa umană necesară pentru înscrierea candidaților la examenul de Bacalaureat să le comunice părinților și elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii. “Conform Calendarului examenului de bacalaureat 2023, în perioada 29 mai – 7 iunie este programată înscrierea candidaților la prima sesiune de examen. Directorii unităților de învățământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinților și elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii.

Ministerul Educației continuă să comunice permanent cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene/al Municipiului București pentru evitarea situațiilor care ar putea crea sincope în desfășurarea activităților care vizează atât elevii, cât și cadrele didactice, cu respectarea cadrului legal impus de contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar”, se arată în comunicatul ministerului.

Sunt însă școli unde întreg personalul școlar și nedidactic și auxiliar este în grevă și nu se desfășoară nici un fel de activitate, după cum au anunțat liderii de sindicat.

Vizualizări: 74

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: