Eveniment

Maiorul Cosmin Covaciu de la Cluj, decorat de armata SUA

Un jandarm clujean a fost decorat de Armata SUA cu cea mai înaltă distincţie acordată trupelor aliate, pentru activitatea pe care a desfăşurat-o în teatrul de operaţii din Afganistan.

  
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Cluj, maiorul Cosmin Covaciu din cadrul IJJ Cluj a fost recompensat recent de Armata Statelor Unite ale Americii cu ”Meritorius Service Medal”, aceasta fiind cea mai înaltă distincţie militară americană acordată trupelor aliate. Distincţia i-a fost înmânată în cadrul activităţii de evaluare a Jandarmeriei Române, pentru anul 2019.
 
Cu aceeaşi ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, i-a înmânat jandarmului clujean “Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne, cu însemn de război”.
 
Aflat la a doua sa misiune internaţională, maiorul Cosmin Covaciu a participat în perioada februarie-septembrie 2019 la misiunea NATO Resolute Support, în teatrul de operaţii Afganistan. 
 
"În calitate de consilier al instructorilor implicaţi în pregătirea poliţiei afgane, ofiţerul s-a făcut remarcat prin capacitatea deosebită de rezolvare a problemelor, prin iniţiativă şi dăruire, acţiunile sale contribuind la procesul de înfăptuire a păcii în zonă”, se arată în comunicat. 
 
Din anul 2016, maiorul Cosmin Covaciu este comandantul Detaşamentului de Jandarmi Gherla-Dej.

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: