Economie

MApN vinde tancurile sovietice la preț de fier vechi

Romtehnica, o companie aflată în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN), a scos la licitație un lot de tancuri sovietice T55.

Potrivit anunțului, este vorba despre 20 de tancuri medii vechi de tip T-55 în diverse variante, care vor fi vândute la preţul de 44.640 de lei plus TVA. Acestea pot fi cumpărate doar de companii din domeniul de apărare sau de valorificare a fierului vechi.

Tancurile sunt scoase la vânzare de UM 01408 din Roman, iar licitația pentru adjudecarea mașinilor de luptă va avea loc pe 11 octombrie, notează Adevărul.

Dacă le va vinde, MApN va obține pe aceste tancuri aproximativ un milion de lei.

Cel mai vechi tanc scos la licitație este fabricat în 1962, iar cel mai nou a ieșit pe porțile fabricii zece ani mai târziu.

T-55 este dotat cu un tun de 100 de milimetri și propulsat de un motor diesel, V12, de 500 de cai putere. Are o rază operațională de 325 de kilometri și poate ajunge la o viteză maximă de 54 de kilometri pe oră. Tancurile sunt ușor de operat și nu necesită un nivel ridicat de pregătire a echipajelor. Fiind relativ ușoare, T-55 oferă un grad mare de mobilitate putând traversa și unele poduri mai puțin rezistente.

Vizualizări: 55

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: