Eveniment

Marcel Ciolacu posesorul unei diplome de licență falsă?!

Valer Marian, fost senator PSD pana in 2016, l-a acuzat pe presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, ca diploma sa de licenta in drept este „falsa, cel mai probabil”. Ciolacu a absolvit Universitatea Ecologica in momentul in care universitatea nu era acreditata.

„Prima sa mentiune in CV apare incepand cu anul 1991, cand, la varsta de 24 de ani, a inceput cursurile Facultatii de Drept din cadrul controversatei Universitati Ecologice din Bucuresti, pe care sustine ca a absolvit-o in 1995, fara sa mentioneze forma de invatamant urmata (la zi, la fara frecventa, de la distanta) si daca a obtinut licenta in drept.

 
Universitatea Ecologica a fost acreditata de abia in vara anului 1995 si a fost incadrata in ultima categorie (a III-a), iar ulterior a constituit obiectul unor anchete penale pentru eliberarea de diplome false.

Conform unui raspuns primit recent de la aceasta universitate, Marcel Ciolacu a sustinut examenul de licenta in drept dupa 9 ani de la absolvire, in sesiunea din februarie 2004, si a primit diploma de licenta in decembrie 2005.

Potrivit dispozitiilor legale in materie, examenul de licenta trebuie sustinut in maximum doi ani de la absolvirea facultatii, rezultand ca actualul lider al PSD a dobandit nelegal diploma de licenta in 2004, cel mai probabil acesta fiind falsa”, afirma Valer Marian intr-un amplu text dedicat biografiei lui Ciolacu.

Ciolacu la s-a inscris intr-adevar la Universitatea Ecologica in anul 1991, pe cand avea varsta de 28 de ani. Facultatea de Drept din Universitatea Ecologica a primit Autorizare provizorie in mai 1995. Ciolacu a terminat facultatea in anul in care institutia de invatamant superior a primit, oficial, autorizatia provizorie de functionare, arata o ancheta a Newsweek Romania.

 
 

„Programul de studii universitare de licenta/specializarea Drept (IF – invatamant cu frecventa) din cadrul Universitatii Ecologice din Bucuresti a fost autorizat sa functioneze provizoriu in anul 1995, conform prevederilor Hotararii Guvernului Romaniei (HG) nr. 568 din 1995”, se arata intr-o adresa oficiala a universitatii.

In timp ce studia la Bucuresti, Ciolacu era consilier judetean la Buzau.

Universitatea Ecologica a fost clasata in categoria Universitatilor Centrate pe Educatie (categoria a III-a). Mai multe programe universitare au fost incadrate in „categoria E”, ultima.

In 2010, facultatea a fost acuzata ca a emis diplome false.

Vizualizări: 765

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: