Administrație

Masca devine obligatorie și în județul Gorj

Autorităţile din judeţul Gorj au decis, vineri, obligativitatea purtării măştii de protecţie în anumite spaţii deschise, cum ar fi pieţele, staţiile mijloacelor de transport în comun şi zonele de promendadă. De asemenea, au fost suspendate toate târgurile şi bâlciurile.

”Având în vedere creşterea numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Gorj în ultimele 10 zile, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a propus, astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, instituirea obligativităţii purtării măştilor de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe, parcările din apropierea pieţelor, staţiile mijloacelor de transport în comun, zonele de promenadă - zona de centru şi parcurile din municipiul Târgu-Jiu şi din oraşele/comunele din judeţul Gorj”, a transmis, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

 
 
Potrivit sursei citate, sunt exceptate de la măsura obligativităţii purtării măştilor de protecţie în zonele menţionate, persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditate crescută şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Propunerea Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a fost votată în unanimitate.


”Totodată, în cadrul aceleiaşi şedinţe a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase”, au mai transmis autorităţile din Gorj.

Măsurile intră în vigoare de la 1 august.

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: