Sport

Meci întrerupt din cauza rasismului

Partida Nice - Olympique Marseille din Ligue 1 a fost întreruptă, miercuri, zece minute din cauza bannerelor afişate şi a scandărilor cu caracter homofob ale fanilor echipei gazdă, informează lefigaro.fr.

Arbitrul Clement Turpin a trimis jucătorii la vestiare, în minutul 27, după ce a fost desfăşurat un banner cu un mesaj ofensator legat de o decizie a ligii profesioniste franceze în cazul maniferstărilor cu caracter discriminatoriu ale fanilor din tribune.

"LFP: Tribune pline pentru stadioane mai gay", a fost mesajul afişat, după ce LFP a anunţat că meciurile vor fi oprite dacă vor exista manifestări discriminatorii în tribune.

Nici Ineos, grupul britanic de produse chimice care a cumpărat clubul de pe Coasta de Azur şi care deţine şi echipa ciclistă cu acelaşi nume, fosta Sky, nu a scăpat de mesajele homofobe ale fanilor.

"Bun venit grupului Ineos: La Nisa ne place şi <pedala>", au scris suporterii pe banner. Cuvântul "pedale" are în franceză sensul peiorativ de homosexual.

În plus, scandări de acelaşi fel au fost proferate la adresa echipei adverse şi a LFP.

Turpin nu a oprit meciul înainte ca mai multe apeluri pentru oprirea acestor mesaje să fie făcute în zadar de la staţia de amplificare a stadionului. Centralul i-a chemat apoi pe cei doi căpitani, Dante (Nice) şi Steve Mandanda (Marseille), şi a trimis jucătorii la vestiare.

Jucătorii au revenit pe teren după zece minute şi partida a continuat.

Meciul, contând pentru etapa a treia a primei ligi franceze, s-a încheiat cu victoria oaspeţilor, scor 2-1. 

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: