Externe

Medvedev amenință cu cel de-al Treilea Război Mondial

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, bun prieten cu Vladimir Putin, sugerează că vor fi consecințe grave dacă Ucraina va adera la NATO, ironizând reacțiile internaționale venite în urma anexării a patru regiuni ucrainene de către Rusia.

Vladimir Putin și Dmitri MedvedevFoto: Mikhail Metzel / TASS / Profimedia Images
Advertisement 
 
 
După ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că vrea ca țara sa să adere la NATO, în ziua în care Vladimir Putin a anunțat anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene, șeful Consiliul de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev a scris ironic pe canalul său de Telegram că este o „bună idee”.

 
 
”Nu face decât să ceară Alianței Nord-Atlantice să grăbească începerea celui de-al Treilea Război Mondial”, a declarat Medvedev.

Aliatul lui Putin nu a ratat ocazia de a-l ironiza și pe liderul de la Casa Albă, Joe Biden, care a condamnat Rusia pentru anexarea ilegală a patru regiuni din Ucraina, teritorii care ”se alătură Rusiei”, potrivit lui Medvedev.

”Este chiar ciudat că și-a amintit de noi. Cu toate acestea, este păcat. Ei ar fi putut găsi un loc bun pentru deschiderea unui consulat american în noile teritorii ale Federației Ruse”, a spus Medvedev.

 
 

Și nu în ultimul rând, șeful Consiliul de securitate al Rusiei a reacționat după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus vineri că încercarea lui Putin de a anexa teritorii ucrainene constituie cea mai gravă escaladare a conflictului din Ucraina de la începutul invaziei încoace, precum și „cea mai mare încercare de anexare a teritoriului european prin forță de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

”Stoltenberg: Dacă Ucraina încetează să mai lupte, va dispărea ca stat. Ce băiat cinic - pentru că, dacă nu se oprește, o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”, a conchis Medvedev.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: