Social-media

Mesaj dur: ”Vom muri din cauza unor idioți!”

Doctorul Jorge Batista, angajatul clubului Boca Juniors (Argentina) de de mai bine de 20 de ani, a comparat noul coronavirus cu ciuma neagră. Italia are în acest moment peste 10.000 de morți.

Medicul a făcut apel ca toată lumea să respecte carantina, pentru că altfel ”mulți dintre noi ne vom îmbolnăvi și/sau vom muri de la atâta jale”.

Batista, practic se află la Boca de mai mulți ani decât ar fi putut fi orice antrenor sau jucător. De la începutul anilor '90 el a fost la club și prin mâinile sale au trecut toți idolii lui Juniors din ultimii 30 de ani, de la Martin Palermo, la Sebastian Battaglia. În ultimii ani, părul alb a început să-l cam de-a de gol, dar este ușor de recunoscut când participă la antrenamente. 

Deși aparițiile sale în public sunt tot mai rare, doctorul a început să-și exprime furia tot mai mult prin postări pe rețelele de socializare. Așa s-a întâmplat și cu una dintre cele mai recente postări ale sale, cauzată de focarul creat de COVID-19, dar și de numărul mare de oameni pe care i-a observat pe străzile din Argentina.

”În timpul ciumei negre, nici medicii, nici poplația nu au știut cu ce se confruntă. Noi știm cu ce ne confruntăm și cum putem încerca să evităm infectarea cu acest virus.

Să nu fim boi! Respectă carantina! Prea multă lume pe stradă!”, a publicat Batista pe contul său de pe Instagram.

Ciuma neagră sau moartea neagră a fost una din cele mai violente pandemii din istoria lumii, care a fost cauzată de o bacterie numită Yersinia pestis. A izbucnit, cel mai probabil tot în Asia, răspândindu-se mai apoi în Europa după anul 1347, unde a creat mare panică. Impactul de atunci a fost devastator mai ales pentru că oamenii nu au știut la ce să se aștepte, astfel că a afectat pe toată lumea, indiferent de gradul de bogăție.

”În Evul mediu s-a murit de ignoranță. Și acum mulți dintre noi se vor îmbolnăvi și vor muri din cauza unor idioți, dar nu vreau să mă implic într-o chestiune politică care nu-mi convine sau care nu mă interesează. Problema este acum că nu avem educație. 

Mulți oameni nu au suficientă educație pentru a înțelege gravitatea situației Și este vina tuturor. Nimeni nu poate fi în afara acestei realități”, a mai spus doctorul. 

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: