Social-media

Mesajul unei profesoare din Mehedinți pentru ministrul Educației

Patru colegii din Drobeta Turnu Severin şi unul din Orşova devin licee, după ce Ministerul Educaţiei Naţionale a decis să le revoce titlul de Colegiu Naţional sau Colegiu. Este vorba despre Colegiul Tehnic Domnul Tudor, Colegiul Tehnic Decebal, Colegiul Tehnic Lorin Sălăgean, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto şi Colegiul Tehnic Dierna din Orşova, care, începând din anul şcolar 2018-2019, îşi schimbă titulaturile. O profesoară de Limba franceză îi cere ministrului într-o scrisoare deschisă postată pe facebook să revină asupra deciziei.

Postarea Nadinei Nicolici

Numele meu este Nadina Nicolici şi sunt profesor la Colegiul Tehnic <Lorin Sălăgean> din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi. Am avut ocazia de a vă întâlni personal în anul 2010, respectiv 2013, atunci când aţi decernat şcolii noastre Diploma de Merit şi Diploma de Excelenţă în cadrul festivităţilor de decernare a titlurilor de Şcoală Europeană.

Vreau să menţionez faptul că unitatea şcolară la care activez a primit acest titlu de patru ori consecutiv, începând cu anul 2007. Motivul pentru care vă scriu este legat de modificarea denumirilor instituţiilor şcolare, mai precis retragerea titlului de <Colegiu> unor şcoli. Retragerea denumirii de <Colegiu> poate nu înseamnă nimic pentru cei din exterior – în fapt este vorba despre aceeaşi şcoală.

Realitatea este însă este alta, mai ales dacă o privim din interiorul şcolii. În ultimii ani, unul dintre lucrurile pe care trebuie să le facem cel puţin la nivel local/ judeţean, este să ne promovăm. Dacă nu facem acest lucru, riscăm să pierdem din populaţia şcolară care oricum este în scădere de la un an la altul. Experienţa pe care o am până în acest moment mi-a dovedit că indiferent ce adevăr aş vrea să <vând>, acesta trebuie îmbrăcat într-un „ambalaj” care să atragă atenţia şi privirea potenţialului <client> (în cazul nostru, viitorilor elevi şi mai ales părinţilor acestora). Timp de 11 ani de când funcţionăm cu denumirea de <Colegiu>, din surse extrabugetare (programe, proiecte, premiul în bani oferit de Ministerul Educaţiei împreună cu decernarea titlului de Şcoală Europeană) am reuşit să creăm o bază materială menită promovării: sigla şcolii, o placă de marmură cu denumirea şcolii (care poate fi vizibilă de pe trotuar, zona fiind una destul de circulată), bannere pe care le folosim atât în interiorul cât şi exteriorul şcolii, un steag al şcolii pe care l-am folosit la toate activităţile din şi din afara perimetrului şcolii, tricouri pe care elevii le poartă cu mândrie la orice eveniment, pagina web a şcolii, pagina de Facebook, etc.

Aşa cum probabil vă imaginaţi, toate acestea au o siglă, un motto şi un nume: Colegiul Tehnic <Lorin Sălăgean>. În momentul în care titlul de <Colegiu> ne va fi retras, nimic din ceea ce am reuşit să acumulăm timp de 11 ani nu va mai putea fi folosit. Pentru noi acest lucru înseamnă un salt cu 11 ani înapoi, nu un pas înainte.

Doamna ministru, vă rog, ajutaţi-ne să înaintăm, să evoluăm, să ne dezvoltăm, nu ne obligaţi să o luăm mereu şi mereu de la zero”.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: