Administrație

Mii de angajări în Ministerul de Interne

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, joi, că a fost aprobat un memorandum pentru ocuparea prin concurs sau examen a 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine. Deficitul de personal în acestea variază de la peste 20% în Poliţia Română, la 24% în IGSU.

”Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal”, a anunțat MAI într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că cele peste 5.000 de funcţii sunt de execuţie şi sunt alocate, în principal, domeniilor ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.

”Demersul de scoatere la concurs a celor 5.200 de posturi se înscrie în eforturile de reducere a deficitului de personal de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, alături de încadrarea promoţiilor de ofiţeri, subofiţeri, maiştri militari şi agenţi de poliţie ale Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”, respectiv ale şcolilor postliceale ale MAI”, a mai transmis MAI.

 

Vizualizări: 403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: