Social-media

Mii de bilete, vândute pentru expoziția Brâncuși

Mii de bilete s-au vândut deja pentru expoziția Brâncuși organizată pe parcursul mai multor luni la Timișoara.

Expoziția a fost deschisă pentru publicul larg, la sfârșitul săptămânii trecute, asta după ce, joi și vineri, au fost organizate avanpremiere la care au participat diverse autorități și oameni de cultură.

Premierul Marcel Ciolacu sau miniștrii culturii și agriculturii au fost printre membrii cabinetului care au ajuns la Timișoara pentru a vedea cele circa 100 de lucrări semnate Brâncuși.

La una dintre festivități, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a dat asigurări că autoritățile se vor strădui, de acum încolo, să organizeze și alte expoziții de amploare, după ce se vor încheia cele dedicate capitalei culturale europene.

 
Curator al expoziției este Doina Lemny, care s-a implicat direct în buna organizare a expoziției de la Timișoara, ea fiind, în trecut, prezentă de mai multe ori și la Târgu-Jiu, la manifestări dedicate lui Constantin Brâncuși.

 
Toată expoziția de la Timișoara valorează peste o jumătate de miliard de euro, cel care a avut ideea organizării acesteia fiind Ovidiu Șandor, un prosper om de afaceri implicat și în alte proiecte culturale de-a lungul anilor.

Expoziția Brâncuși de la Timișoara va putea fi vizitată până la finalul lunii ianuarie 2024, prețul unui bilet fiind de până într-o sută de lei, pentru studenți și pensionari fiind oferite reduceri semnificative de preț.

 

Vizualizări: 240

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social-media:

Citește și: