Externe

Mii de germani se mută definitiv în Ungaria

Peste 3.000 de pensionari germani s-au mutat în Ungaria în ultimii doi ani, iar numărul lor probabil va creşte, ceea ce a atras atenţia presei germane.

Americanii şi englezii au devenit cumpărători obişnuiţi de case în însoritele Grecia şi Italia, în timp ce austriecii par să prefere litoralul croat pentru a locui când la ei acasă se instalează iarna.

Peste 3.000 de pensionari germani s-au mutat în Ungaria în ultimii doi ani, iar numărul lor probabil va creşte, ceea ce a atras atenţia presei germane, care s-a aventurat în Ungaria în căutare de explicaţii, scrie Daily News Hungary.

Mulţi dintre pensionarii germani se mută în regiunea Lacului Balaton, care, deşi este una dintre cele mai scumpe din ţară, poate oferi locuinţe mai ieftine decât cele din Germania. La nivelul întregii ţări, nu există nicio îndoială că proprietăţile din Ungaria, mai ales în zonele rurale, sunt mult mai ieftine decât în Germania.

Un agent imobiliar german povesteşte cum a prezentat unor posi­bili cumpărători o casă recent reno­vată aflată la 10 km de Lacul Balaton şi care costă nu mai mult de 18 milioane forinţi (49.000 euro). „La preţul acela nu poţi cumpăra nici măcar un garaj în Germania“, a spus agentul, care a menţionat că a observat o cerere crescută din partea germanilor.

Vizualizări: 40

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: