Economie

Minerii au oprit utilajele pentru a-și plânge ortacii

Moment de reculegere în memoria minerilor care și-au pierdut viața în accidentul de la Jilț. Cei trei bărbați au fost conduși pe ultimul drum sâmbătă, iar colegii lor au dorit să facă un gest de rămas-bun pentru camarazii lor.


Minerii din carierele din județul Gorj au ținut, sâmbătă, un moment de reculegere în memoria ortacilor care și-au pierdut viața în accidentul din această săptămână.

Cei trei mineri au fost conduși pe ultimul drum sâmbătă. Activitatea în carierele miniere din Gorj a fost întreruptă, timp de două ore, în intervalul 12:00-14:00, în perioada în care cei trei mineri morți au fost înmormântați.


Cei trei muncitori implicați în accidentul din perimetrul Carierei Jilţ Sud au murit din cauza asfixiei. Este concluzia medicilor legiști care au făcut autopsia trupurilor neînsuflețite.

Cauza morţii celor trei muncitori decedaţi în accidentul de marţi de la Cariera Jilţ Sud este asfixia, afirmă reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală (SML) Gorj.

„Trupurile neînsufleţite au fost aduse încă din ziua accidentului la Serviciul de Medicină Legală Gorj. În cursul zilei de miercuri, medicul şef legist a efectuat necropsiile, concluzia sa fiind că decesele au avut ca şi cauză asfixia”, au arătat cei de la SML.

Trei mineri și-au pierdut viața și alți zece au fost răniți marți, într-un accident de muncă la cariera Jilț Sud, din Complexul Energetic Oltenia. Mașina în care se întorceau de la o intervenție tehnică s-a răsturnat de pe un podeț.

Vizualizări: 3,507

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: