Eveniment

Ministerul a decis:doar 26 de elevi într-o clasă

Din următorul an şcolar, în clasele de început de ciclu liceal vor fi cel mult 26 de elevi, în şcolile teoretice, respectiv 24, în cele tehnologice, profesionale şi vocaţionale. În clasele deja formate, se păstrează numărul actual de elevi.

 
Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei joi, ministrul Sorin Cîmpeanu semnând un ordin de ministru în acest sens. Până acum, atât în clasele teoretice, cât şi în cele tehnologice, profesionale şi vocaţionale (profil sportiv, teologic, pedagogic şi învățământul liceal de artă) numărul maxim de elevi era de 28.

„Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice / catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător”, a transmis Ministerul Educaţiei, printr-un comunicat de presă.

Până la data de 1 februarie, toate inspectoratele şcolare vor transmite Ministerului proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat. Reducerea numărului de elevi dintr-o clasă ar putea modifica numărul de clase de-a IX-a în licee, ceea ce ar putea implica angajarea de noi profesori.

„Această măsură se constituie într-un pas concret în direcția României Educate”, a transmis ministrul Cîmpeanu, prin comunicat.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: