Politică

Ministru Cîțu o acuză pe Firea că a cheltuit banii publici în interes electoral

​Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, o acuză pe Gabriela Firea că a folosit bugetul Primăriei Capitalei în scop electoral, susținând că majoritatea cheltuielilor sunt pentru personal, iar primarul a îndatorat Bucureștiul pentru 20 de ani contractând un împrumut pentru subvențiile la energie termică, deși pentru plata subvenției primește sume  de la bugetul de stat.

Cheltuielile de personal au crescut de la 581.7 milioane lei în 2016 la 1.5 miliarde lei în 2019. Salariul mediu NET s-a triplat si este aproape dublu față de salariul mediu net din sectorul privat.
In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe salarii 3,6 miliarde lei- creșteri salariale plus un numar mult mai mare de angajați.
Celebrele companii înfiintate ilegal de primarul general si PSD platesc DOAR salarii si atat - cheltuielile de personal reprezinta intre 80% si 90% din totalul cheltuielilor.
În 2016 PMB cheltuia 2,6 milioane lei iar în 2019 a cheltuit 420,5 milioane lei!(...) In perioada 2017-2019 PMB a cheltuit DOAR pe asistența socială 845 milioane lei.
În 2019 PMB nu a mai avut bani să platească subvenția pentru energie termică, deși o primeste de la bugetul de stat. Astfel la jumatatea anului trecut primarul general ne-a dat DOVADA supremă a incompetentei si iresponsabilitatii și s-a imprumutat 460 milioane lei pe 20 ani pentru a plăti subvenția pentru energie termică. Sa fie mai clar, a îndatorat PMB pe 20 de ani pentru plata unor sume pe care le primește de la bugetul de stat oricum.

„PMB a folosit aceeași formulă pe care au folosit-o guvernele PSD din ultimii trei ani. Nu există nicio diferență între Dragnea, Vâlcov, Teodorovici și Firea. Toți au folosit bugetele alimentate cu bani publici în interes personal și de partid”, a concluzionat ministrul Finanțelor.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: