Administrație

Ministru sănătății se ține de glume! După ce l-a făcut pe Rafila să leșine de râs l-a făcut și pe Iohannis să-și ceară scuze


Klaus Iohannis și-a cerut scuze, în premieră, pentru că a dezinformat, în conferința de presă, de miercuri, de la Palatul Cotroceni, formula de calcul care a stat la baza stabilirii celor trei scenarii pentru reînceperea anului școlar.  Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății, iar Administrația Prezidențială subliniază că nu i-a fost comunicată corect președintelui  de către Ministerul Sănătății.

Traian Băsescu a declarat, joi seara, după ce Iohannis și-a prezentat scuzele publice, că, dacă era în locul lui, îl demitea pe ministrul care l-a dezinformat, în speță pe Nelu Tătaru.

  
 
”Dacă eram în locul lui, alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat.”, a spus Traian Băsescu, la România TV, în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României”, anunță, joi, Administrația Prezindețială.


 
 
 

  

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: