Politică

Ministrul Justiției candidează pe aceeași listă cu un trimis în judecată

USR Prahova cere demisia ministrului Justiției Cătălin Predoiu – care deschide lista Camerei Deputaților în județ, din partea PNL – invocând mai multe motive, cum ar fi că este coleg de listă cu Mircea Roșca, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență.


USR Prahova susține că ”integritatea unui ministru al Justiției trebuie să fie dincolo de orice îndoială”, iar Predoiu ”a devenit recent subiectul unor postări în social media ale lui Florin Secureanu”, fost manager al Spitalului Malaxa, arestat și trimis în judecată de DNA în două dosare de corupție pentru abuz în serviciu, luare de mită și delapidare (fotografiile care circulă în mediul online sunt făcute în campania din 2016 – n.red.).

Cei de la USR Prahova spun despre Cătălin Predoiu că este ”compromis” prin asocierea ”cu persoane cu vocație penală” și cu politicieni care au sprijinit ”asaltul PSD-ALDE împotriva luptei anticorupției, independenței Justiției și statului de drept”.

USR Prahova îi reproșează ministrului Justiției și că nu a făcut ”nici cel mai mic efort pentru a repara, măcar parțial, dezastrul lăsat în urmă de PSD-ALDE în Justiție”. Predoiu ar fi ignorat desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, refacerea legilor Justiției și nu ar fi sprijinit relansarea luptei anticorupție.

Vizualizări: 80

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: