Justiție

Mircea Sandu, achitat definitiv în dosarul de corupție

Mircea Sandu, fostul președinte al Federatiei Române de Fotbal, și soția acestuia, Elisabeta Sandu, au fost achitați, luni, definitiv de Curtea de Apel București, care a menținut decizia Tribunalului București de anul trecut. Cei doi au fost trimiși în judecată de DNA pentru luare de mită și complicitate la această faptă, în iunie 2019.

 

„DP.937/A/În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie – D.N.A. împotriva sentinței penale nr. 1168 din data de 08.10.2020 pronunțate de Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, în dosarul nr. 17005/3/2019. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de către stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată prin punerea minutei la dispoziţia inculpatului, a părţii civile şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 09.08.2021”, se arată în minuta instanței.

În octombrie 2020, Tribunalul București i-a achitat pe cei doi pe motiv că fapta nu există.

Procurorii l-au acuzat pe Mircea Sandu că „la data de 2 octombrie 2009, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură.”

Banii respectivi ar fi fost primiți de Sandu, mai nota DNA în rechizitoriu, pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009.


„În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, conform procurorilor.

Mircea Sandu a mai fost trimis în judecată de DIICOT într-un dosar cu un prejudiciu de 4 milioane de lei, despre care G4Media.ro a scris aici.

De asemenea, fostul șef al FRF a fost achitat definitiv, în 2017, de Curtea de Apel București, în dosarul dezafilierii Universității Craiova.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: