Sport

Mitriță a debutat cu gol la New York City FC

Alexandru Mitriţă a debutat vineri  în tricoul lui New York City FC. Românul a fost folosit încă din primul minut al partidei amicale a americanilor, contra formaţiei suedeze AIK Stockholm. Jocul s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Debutul fostului atacant de la CS U Craiova a avut loc chiar în ziua în care acesta împlinea 24 de ani, ocazie cu care clubul nord-american l-a sărbătorit pe contul oficial de Twitter.

În amicalul de la Abu Dhabi, Mitriţă a fost foarte activ în prima repriză şi s-a făcut remarcat printr-o acţiune personală în minutul 10. Românul şi-a depăşit doi adversari în viteză şi a şutat în forţă, însă portarul suedezilor a respins în corner. În minutul 50, Mitriţă a reuşit un un-doi cu un coechipier, a scăpat spre poarta suedezilor şi a finalizat cu un şut plasat la vinclu.

New York City a plătit pentru Mitriţă este 9,1 milioane de dolari

Preşedintele CSU Craiova, Marcel Popescu, a făcut lumină în cazul trecerii lui Alexandru Mitriţă de la Craiova la New York City. Oficialul  a declarat că americanii au plătit nu mai puţin de 9.1 milioane de dolari pentru transfer.  Din suma primită de Craiova, se considera că un procent de 20 % va merge la Pescara, fosta echipă a lui Mitriţă, dar din câte se pare acest lucru nu se va întâmpla. Popescu a declarat că între olteni şi formaţia din Italia nu există o înţelegere de acest gen: „Discuţiile au fost dure. Am fi vrut să plece în vară, nu s-a putut, îi dorim baftă pentru că el e copilul Craiovei şi oricum va fi în permanenţă respectat. Bănuiesc că ne vom întâlni cu el foarte curând.  Va fi în tribună la un meci al Craiovei. 9.1 milioane dolari transferul. Nu, cu Pescara avem treburile noastre. Întrebaţi-i pe ei cât au primit. Putem şi într-o tranşă”, a declarat Marcel Popescu pentru Telekom Sport.

Alexandru Mitriţă a fost prezentat oficial la New York City FC la începutul săptămânii.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: