Comunitate

Moarte suspectă a unei fetițe de 9 ani. Avea și Covid!

Politistii au deschis un dosar penal si fac cercetari pentru ucidere din culpa dupa ce o fetita de 9 ani din localitatea bistriteana Tureac a murit, survenit in data de 11 martie dupa ce copila s-a inecat cu voma. La autopsie reiesind faptul ca acesta era infectata cu virusul SARS-CoV-2.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, Crina Sirb, a declarat luni ca tatal fetitei a sunat in dimineata zilei de 11 martie la 112, sesizand faptul ca fiica sa este inconstienta.

Medicii au efectuat manevre de resuscitare, ramase fara succes, fiind declarat decesul. In cauza a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpa.

La randul sau, sefa Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bistrita-Nasaud, Anca Andritoiu, spune ca, la autopsie, s-a descoperit faptul ca fetita era infectata cu SARS-CoV-2, insa cauza principala a decesului a fost una mecanica, respectiv s-a inecat cu voma.

Familia fetei a fost plasata in carantina, iar in prezent se asteapta rezultatul examenului anatomo-patologic, pe baza caruia se va decide daca decesul fetitei va fi sau nu inclus in lista celor produse in context COVID.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: