Comunitate

Monica Anisie face declarații aiuritoare

Monica Anisie a refuzat să participe la o dezbatere pe tema educației cu vloggerul Selly, motivând, la acea vreme, octombrie, că situația epidemiologică din România este periculoasă, iar o întâlnire față în față ar putea avea urmări.

La începutul lunii octombrie, când în România erau numai 3.000 de cazuri zilnice de infectări, nu peste 10.000, ca acum, ministrul Educației a spus că nu merge în studioul PRO TV, care găzduia întâlnirea cu Selly.

Însă, după numai o lună, Anisie a mers la televiziunea amintită, fără teama de infectare, unde a vorbit despre motivul pentru care Guvernul a închis școlile. Iar ceea ce a putut să spună cea care este și profesoară de limba română este de-a dreptul halucinant: școlile au fost închise din solidaritate pentru medici!

"În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă.


Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică si am mai spus lucrul acesta, ca nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afara. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte masca, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe", a spus Monica Anisie.

Ministrul Educației recunoaște că rata de infectare în școli este una extrem de mică, de sub 1% în rândul elevilor, cadrelor didactice și personalul auxiliar, însă închiderea acestora a fost luată ca măsura de prevenire.

 
"La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația", a mai explicat Anisie.

Vizualizări: 281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: