Politică

Motiune de cenzura daca Orban modifica legi electorale

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, inaintea sedintei Biroului Politic provizoriu, ca partidul discuta strategia la motiunea de cenzura impotriva ministrului Finantelor, Florin Citu, dar si ce va face in cazul in care Guvernul Orban decide sa-si asume raspunderea pe vreun pachet de legi electorale.

Ciolacu a precizat ca, in acest caz, PSD va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Orban, impreuna cu alti parteneri din Parlament si, daca va avea majoritate, va veni si cu o propunere pentru un nou premier.

"Avem mai multe decizii de luat, administrative, de format si cele doua grupuri, grupul de lucru pentru diaspora si grupul de lucru in relatia cu sindicatele, dar avem si o serie de decizii politice", a anunat, luni, Marcel Ciolacu, inaintea sedintei Biroului Politic provizoriu al PSD.

Ciolacu a explicat ca se discuta strategia la motiunea simpla din Senat, depusa impotriva ministrului Florin Citu, ministrului Finantelor, dar si ce va face PSD in cazul in care Guvernul Orban decide asumarea raspunderii pe un pachet de legi electorale.

"O decizie foarte clara, in cazul in care actualul Guvern o sa vina cu asumarea raspunderii pe legile electorale, decizia sa fie ca PSD impreuna cu alti parteneri din Parlament sa depunem o motiune de cenzura. Cu siguranta, daca vom depune o motiune de cenzura si vom constata ca avem o majoritate pentru ca aceasta motiune sa aiba si efecte juridice, respectiv Guvernul Orban sa cada, vom avea o strategie si de a veni cu o propunere de nou Guvern", a mai spus Ciolacu.

Sedinta social-democratilor are loc la sediul central al partidului din

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: