Externe

Netanyahu amenința Iranul

Amenințarile Iranului prin care promite un atac devastator asupra Israelului, partener și prieten al SUA au facut ca premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu să  ameninţe și el  miercuri Iranul că Israelul va răspunde în mod ”răsunător” în cazul unui atac vizând statul evreu, relatează AFP.

”Oricine ne atacă va primi o ripostă răsunătoare”, a declarat Netanyahu, care se exprima în urma tirurilor nocturne de rachete iraniene contra unor baze folosite de armata americană în Irak.

Acest atac a fost prezentat de către Teheran ca o ripostă faţă de asasinarea vineri a puternicului general Qassem Soleimani într-un atac aerian american la Bagdad.

Duminică, la Teheran, în plină escaladare verbală în urma atacului american în care a fost ucis generalul, un oficial iranian de rang înalt a ameninţat cu transformarea oraşelor israeliene în ”praf”, în cazul în care Statele Unite ”iau cea mai mică măsură după riposta noastră militară” faţă de asasinarea lui Soleimani.

Benjamin Netanyahu l-a catalogat miercuri pe Soleimani drept un ”terorist-şef” şi ”arhitectul” ”campaniei terorii” în Orientul Mijlociu şi s-a declarat solidar cu Statele Unite în această declaraţie, într-o conferinţă de presă la Ierusalim, în prezenţa ambasadorului american în Israel David Friedman.

Israelul îl acuza pe Qassem Soleimani, comandantul Forţei Al-Qods, o unitate de elită din cadrul Corpului Gardienilor Revoluţiei, de pregătirea unor atacuri împotriva Israelului şi de faptul că era eminenţa gri a unui plan vizând transformarea rachetelor Hezbollahului libanez în rachete de precizie care pot provoca pagube importante pe teritroiul israelian.

Netanyahu, care consideră Iranul principalul inamic al Israelului, a subliniat miercuri că ţările arabe au ”relaţii tot mai mari” cu Israelul.Încet,încet o sa înebunească toata lumea!

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: