Justiție

Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

Decizie de ultimă luată de Comisia Juridică din Camera Deputaților - Nicolae Bănicioiu poate fi urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată. Au fost 19 voturi „pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi zero voturi nule.

Urmează votul final din Camera Deputaților, care va avea loc săptămâna viitoare.

 
Deputatul Nicolae Bănicioiu, care s-a prezentat vineri la şedinţa Comisiei juridice în care se dezbate solicitarea DNA privind urmărirea penală în cazul său pentru trafic de influenţă şi luare de mită, a declarat că toate acuzaţiile la adresa sa sunt ''minciuni''.

Bănicioiu, care a venit însoţit de avocata sa, a spus că nu înţelege de ce n-a fost audiat până acum şi a dezminţit mai multe acuzaţii aduse de denunţător.

 
Adrian Streinu Cercel explică marea problemă a testelor Covid-19 și anunță cât va mai dura pandemia


"Sunt nişte minciuni. (...) Poziţia mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuţia pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înţeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat şi înţeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez. Să stea lumea liniştită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta şi văd cum e posibil totuşi ca în România denunţătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecţie, imunitate şi orice. Pot să-mi ia imunitatea şi orice că oricum le-am dat-o eu", a spus Bănicioiu.

Avocata Eliza Ene a afirmat că există "nişte denunţuri din anul 2015".

''La acel moment Parchetul a considerat că nu sunt suficiente dovezi astfel încât să dea naştere unei urmăriri penale cu privire la domnul Bănicioiu. Motivele pentru care ne aflăm astăzi în faţa Comisiei juridice mie personal îmi sunt străine. Din 2015 şi până în prezent nu s-a făcut niciun act de urmărire penală în acest dosar. Nu există nicio dovadă directă sau indirectă care să-l implice pe domnul Bănicioiu în vreun fel. Denunţătorii nu l-au văzut, nu l-au cunoscut, n-au vorbit niciodată personal cu dânsul", a precizat avocata.


Miercuri, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Gabriela Scutea, a trimis Camerei Deputaţilor o scrisoare prin care transmite solicitarea DNA în vederea exercitării dreptului de a cere urmărirea penală faţă de deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru.

 
 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: