Comunitate

Noi evacuări în Slănic Prahova

Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert prin care solicită evacuarea imediată a zonei din Slănic Prahova, unde o stradă s-a surpat, iar clădirile din zonă riscă să se prăbușească.

Locuitorii sunt rugați să urmeze instrucțiunile și să părăsească zona cât mai curând posibil.

Prefectul județului, domnul Emil Drăgănescu, aflându-se la fața locului în urma surpării de teren din Slănic, informează cetățenii orașului Slănic faptul că, datorită ultimelor date primite și a informațiilor preliminare, se impun măsuri suplimentare de evacuare în zona adiacentă craterului.

Prefectul județului, Emil Drăgănescu, roagă cetățenii orașului Slănic să-și păstreze calmul, să colaboreze cu instituțiile statului și să aibă încredere în autorități.

Pericol cauzat de producerea unei TASARI DE TEREN in localitatea Slanic, str. 23 August. Parasiti/evitati zona. Pentru protectia dumneavoastra, respectati masurile dispuse de autoritati, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona de risc.

Informati si persoanele din jurul dumneavoastra”, a transmis ISU Prahova în mesajul RO-Alert.

”Urmare a situației actuale regăsite la nivelul localității Slănic, coroborat cu ultimele decizii adoptate în urma ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus extinderea perimetrului de siguranță prin evacuarea comunităților din proximitatea zonei afectate.

În acest sens, prin grija Instituției Prefectului și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, acțiunea de evacuare a populației, în scopul eliminării oricărui pericol în ceea ce privește siguranța acestora se va realiza în cel mai scurt timp. Totodată, din dispoziția secretarului de stat, șeful DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul IGSU se va deplasa în localitatea Slănic, care alături de specialiști în domeniul construcțiilor și mineri vor efectua o nouă recunoaștere și analiză a situației la fața locului”, a transmis DSU.

 

Vizualizări: 72

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: