Comunitate

Noi modificări la Codul Rutier

O nouă lege vine să îi pună pe jar pe șoferii României. Se pare că, în viitorul apropiat, orice sofer care va incalca regulile noului Cod Rutier va fi obligat să resusțină examenul scris pentru a-și putea recupera carnetul de conducere.

Mai mult decât atât, persoanele care nu au cel puţin cele 11 clase obligatorii nu vor mai putea obține permisul de conducere. Această decizie dorește să stimuleze elevii să meargă la şcoală, dar şi să reducă simțitor numărul accidentelor. Măsura, deși binevenită, va atrage furia tineretului rămas neșcolit de pe raza județului nostru, care, din păcate, ocupă o poziție de top în clasamentul județelor cu cel mai mare grad de analfabetism funcțional din România.

De asemenea, conform autorităţilor, șoferii care vor încălca regulile de circulaţie în mod repetat vor fi obligaţi să susțină, din nou, examenul scris pentru a primi permisul de conducere, regulile aplicându-se în cazul persoanelor care au încălcat legea de cinci ori pe durata unui an, şi care au fost sancţionate.

Persoanele cardiace nu vor mai avea voie să urce la volan, datorită unuin ordin al ministrului Sănătăţii care nu mai permite viitorilor conducători să treacă examenul medical, dacă au afecţiuni cardiace sau diabetice netratate, fiind cunoscut faptul că aproximativ 3,5 milioane de români suferă de aceste afecțiuni, care pot influenţa comportamentul și reacția la volan. Astfel, fişa medicală ar putea deveni un obstacol de netrecut pentru bolnavii de diabet şi pentru cei cu probleme cardiace netratate, autorităţile interzicându-le acestora să mai urce la volan.

Proiectul prevede o listă cu zeci de afecțiuni medicale care i-ar putea împiedica pe conducătorii auto să mai urce la volan, iar actul administrativ este acum în dezbatere publică.

Vizualizări: 221

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: