Eveniment

Noi simtome ale Covid-19

Medicii spanioli au făcut publică o nouă descoperire despre modul în care se manifestă noul coronavirus. Potrivit ultimelor cercetări, apariția unor umflături la nivelul cavității bucale reprezintă o dovadă importantă că pacientul este purtător al SARS- CoV-2.
  
Peste 600 de pacienți aflați la un spital de campanie din capitala Spaniei au fost investigați de către specialiști, iar concluzia la care medicii au ajuns este că în momentul în care apar umflături în interiorul gurii și pe limbă, șansele de a fi infectat cu noul coronavirus sunt majore. 

Informația a fost publicată de cotidianul britanic The Sun, care a oferit amănunte și despre subiecții investigați. Vârsta medie a acestora a fost de 56 de ani, iar 58 la sută dintre ei sunt femei. Specialiștii susțin că un important procent dintre persoanele monitorizate prezintă erupții cutanate la nivelul gurii. 26 la sută dintre pacienți au prezentat acest simptom, ceea ce i-a făcut pe medici să introducă aceste semnale pe lista dovezilor că oamenii sunt infectați.

De asemenea, mai mulți bolnavi au prezentat o manifestare cutanată la nivelul mâinilor și picioarelor. De altfel, cercetătorii de la King's College din Londra au atras atenția mai demult despre aceste simptome, studiul fiind confirmat în aceste zile și de descoperirile din Spania.  

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: