Externe

Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2 a apărut și în Franța

Un prim caz de contaminare cu noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 apărută în Marea Britanie a fost descoperit vineri în Franţa, la Tours (centru), a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat, notează AFP, preluată de Agerpres.

Persoana contaminată, un francez rezident în Regatul Unit, este asiptomatică şi a fost izolată la domiciliu, potrivit comunicatului.

Sosit „de la Londra, la 19 decembrie”, el „a fost luat în observaţie de CHU (spital universitar) pe 21 şi detectat pozitiv”, a explicat ministerul, pentru care este vorba despre „prima contaminare” cu „mutaţia VOC 202012/01 a coronavirusului COVID-19”, posibil mult mai contagios, care a fost semnalată în Franţa.

Centrul naţional de referinţă pentru virusurile infecţiilor respiratorii (CNR) a confirmat vineri infectarea cu această mutaţie.

„Autorităţile sanitare au procedat la un contact tracing (urmărire a contactelor) angajaţilor din domeniul medical care au luat în observaţie pacientul şi la căutarea persoanelor sale de contact cu risc, pentru a proceda la izolarea strictă a acestora”, se precizează în comunicat.

Pe lângă acest caz, „până în momentul de faţă, mai multe prelevări pozitive putând evoca mutaţia VOC 202012/01 sunt în curs de secvenţiere de către laboratoarele CNR”, a adăugat ministerul.

Un caz similar a fost semnalat în Germania, la o femeie sosită cu avionul de la Londra, şi în Liban, de asemenea la un pasager londonez.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: