Stil de viață

Nu aruncați aceste pliculețe. Incredibil ce puteți salva!

Biluțele cu siliciu vin într-o punguță de fiecare dată când cumpărăm pantofi, genți sau telefoane. Acestea sunt umplute cu dioxid de siliciu, un agent deshidratant netoxic care va usca totul în jurul lui.
 
 
 
Scopul principal al dioxidului de siliciu este de a absorbi umiditatea în exces și de a elimina posibilitatea formării mucegaiului sau a coloniilor de bacterii. În același timp, acest compus ȋndepărtează și mirosurile neplăcute din spațiile unde este depozitat.

Însă aceste săculețe cu biluțe de dioxid de siliciu, aparent banale, pot fi folosite cu succes în viața de zi cu zi, în moduri surprinzătoare.

 
Telefonul mobil scăpat în apă poate fi salvat cu ajutorul acestor plicuri. Plicurile cu siliciu sunt eficiente la aspirarea umidității.

 
Puneți telefonul oprit într-o pungă ce se strânge la capăt ȋmpreună cu pachețelele de gel și lăsati să acționeze 24 de ore. La fel puteți proceda și pentru salvarea aparatelor auditive.


Cu toate că gelul de siliciu nu este comestibil, el ajută la prevenirea umezelii produselor alimentare ce trebuie să fie mereu uscate (de exemplu biscuiții, pesmeții, făina, nuci, etc).

 

Medicamentele se pot deteriora dacă prind umezeală. De aceea, pentru a evita ca acest lucru să se întâmple, puteți folosi pliculețele cu silciciu în cutia cu medicamente.

Dacă obișnuiți să cumpărati mâncare în cantitate mai mare pentru cățel sau pisică, pentru a nu se umezi cu timpul, puteți folosi aceste pliculețe cu siliciu.

La contactul cu umezeala, bijuteriile sau tacâmurile de argint se pot înnegri și păta. Ele pot fi păstrate în condiții bune cu ajutorul acestor pliculețe cu siliciu.
 

Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: