Stil de viață

Nu mai gătiți în folie de aluminiu!

Obișnuiești să gătești des în folia de aluminiu, de la pește, până la banala brânză pe grătar? Acest lucru poate reprezenta un real pericol pentru sănătatea ta.
  
Atunci când punem pe grătar sau la cuptor alimentele învelite în folie, din cauza expunerii la temperaturi mari, produsele se contaminează cu aluminiu, potrivit unui studiu, scrie gustos.ro.Transferul are loc mai ales în mâncărurile acide sau în cele picante, gatite la temperaturi mari.
 
Intoxicarea cu aluminiu favorizează apariţia bolii Alzheimer, afectează buna funcţionare a creierului şi poate duce la insuficienţă renală. 
 
În acelaşi timp, învelirea alimentelor în folie de aluminiu şi depozitarea lor la temperaturi joase, în frigider, nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Stil de viață:

Citește și: