Externe

Număr uriaș de reținuți după protestele din Franța

1.726 de persoane au fost reținute în timpul protestelor din Franța, a declarat ministrul francez de Interne, Christophe Castaner. Cel puțin 1.220 de protestatari au fost plasați în custodia poliției, a afirmat ministrul. Majoritatea protestatarilor au fost transportați la Paris și 619 dintre aceștia au fost trimiși la un centru de detenție preventiv.

Mulți protestatari sunt acuzați că au avut arme la ei, dar avocații lor au afirmat că clienții lor au căutat să exprime un protest puternic, dar nu au fost violenți.

Cei mai mulți demonstranți aflați în custodie sunt suspectați de "complot pentru săvârșirea violenței sau instigarea la o infracțiune".

Sâmbătă, Franța a fost lovită de cel de-al patrulea val de proteste lansat de mișcarea "vestele galbene", care critică prețurile la combustibili, taxele și costurile în creștere. În Paris, Lille, Lyon, Marsilia, Nantes și Toulouse, protestatarii s-au ciocnit cu poliția. Mai mult de 125.000 de persoane au ieșit pe străzi în Franța și cel puțin 135 au fost rănite în timpul ciocnirilor de la Paris.

Protestele de masă, declanșate de creșterea prețurilor la combustibili și a taxelor, au apărut în Franța pe 17 noiembrie. Autoritățile franceze au anunțat că, începând cu 1 ianuarie 2019, prețurile benzinei și motorinei ar crește cu 3 eurocenți și, respectiv, cu 6,5 eurocenți.

Unul dintre factorii care stau la baza creșterii prețurilor este mișcarea guvernului de a introduce o taxă de mediu pentru emisiile de gaze cu efect de seră.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: