Externe

Numărul morților din cauza coronavirus în continuă creștere

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus din China a urcat miercuri abrupt până la 132, fiind consemnate aproape 1.500 de noi cazuri, transmite Reuters. Japonia și-a scos cu avionul cetățenii din Wuhan epicentrul epidemiei, o acțiune similară fiind desfășurată miercuri și de Statele Unite. Alte țări încearcă și ele să-și evacueze cetățenii din Wuhan.

Prima transmitere de la om la om, pe continentul european, a coronavirusului chinez, a fost raportată în Germania, unde un bărbat a fost infectat de o colegă care fusese în China. Experții spun că este deosebit de îngrijorător faptul că femeia de naționalitate chineză nu a avut niciun simptom înainte să transmită virusul colegului ei.

Un avion cu 206 cetățeni japonezi evacuați din Wuhan a ajuns la Tokyo, patru dintre ei prezentând simptome precum febră sau tuse. O farmacie din China a fost amendată cu aproape 500.000 de dolari după ce a crescut prețul măștilor sanitare

 Virusul chinez a ajuns și în Emirate, un nod de transport aerian major la nivel mondial.Administrația Trump ține zilnic ședințe pe tema coronavirusului și monitorizează zborurile China-SUA ca posibile surse de aducere a bolii, dar deocamdată a decis să nu suspende traficul aerian pe relația cu China.

Temerile privind răspândirea virusului au obligat deja companiile aeriene să reducă zborurile către și dinspre China, iar marile companii ale lumii limitează călătoriile angajaților în această țară.Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat oficial că numărul deceselor a urcat marți  până la 132, aproape toate în provincia Hubei, aflată practic în carantină.

Numărul total al cazurilor confirmate a crescut cu 1.459, până la 5.974. Deși unii experți spun că noul virus nu este atât de letal ca SARS, el creează îngrijorare pentru că se răspândește atât de rapid, iar unele caracteristici cheie sunt încă necunoscute.

Noul coronavirus din China - în cel mai bun scenariu, epidemia va dura câteva luni și va cauza zeci de mii de îmbolnăviri.Comisia Europeană va cofinanța repatrierea cetățenilor europeni din China .O primă solicitareeste deja  din partea Franței.Uniunea Europeană a activat mecanismul intern de alertă rapidă

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: